Det fina med Vintern


Jag är en person som tycker om alla årstider, både de små och stora förändringarna som sker i naturen för var dag som går och som gör varje årstid så speciell.


Jag tror man ofta tänker att den bästa tiden att fotografera är på sommaren och sommaren är otroligt vacker men det finns också många fördelar att fotografera på andra tider på året och därför ville jag göra den här lilla mini-serien om alla årstidernas möjligheter att få riktigt härliga bilder.


Snö


Det första man tänker på när man säger vinter är ju ett riktigt snöigt vinterlandskap och här är det inte svårt att föreställa sig vilka vackra bilder man skulle kunna få!

Jag verkligen älskar den där klassiska bilden av vinter med några decimeter pudersnö där snön tynger ner trädens grenar och det är strålande sol och krispig kyla. Det blir oerhört vackert på bild såklart, men en molnig dag kan också den vara lika vacker men med ett något mjukare intryck som på t.ex. bilden nedan med Aramis och hunden Iso.

frost


För oss som bor i söder och som jag, på västkusten är det inte alltid att snö händer men frost däremot brukar vi alltid ha några dagar utav och rimfrost är ju faktiskt något av det finaste som finns!

Ett frostigt landskap är också lika magiskt både soliga och molniga dagar och det gillar jag för då finns det så många fler möjligheter!

kyliga dagar


När det är minusgrader får vi ibland lite fina effekter som kan ge riktigt magiska bilder.

En av mina favoriter är utandningsröken som blir när hästen blivit lite varm och det är några minus ute, det på en solig dag tillsammans med motljus ger så himla fina bilder, det blir som om man hade använt rökpatroner.

En annan mysig effekt av riktigt kalla dagar är när hårtopparna blir alldeles frostiga, det kommer fram när det är riktigt kallt ute och det är dimma eller när hästen blivit varm eller fuktig.

Vinterdagar vid stranden


Stranden är en plats som är lika fin att fotografera på året runt. På vintern är det kanske goare att hålla sig lite mer på stranden än nere i vattnet men det finns så fina möjligheter till riktigt härliga bilder även uppe på stranden och i miljön runt i kring.

Tack för att du läste det här inlägget och jag hoppas du hittade lite inspiration till en härlig vinterfotografering!