Serie: Det fina med sommaren


Tiden går fort och vi närmar oss redan sensommaren!

I det här avsnittet tänkte jag berätta lite mer om de delar jag tycker lite extra om med sommaren.

Mörkgrönt


En bit in på sommaren lägger sig den intensivt gröna färgen i naturen och vi får en lite mer mörkgrön ton som blir väldigt tilltalande på bild och kanske lite mjukare för ögat.

Den bästa tiden att fotografera i och runt skogen tycker jag definitivt är under sommaren faktiskt trots att de allra flesta bokar fotografering under våren, så ett tips för er som känner att ni missat den bästa tiden för fotografering, tänk om och boka under sommaren eller sensommaren istället.

Ängar


På sensommaren eller om sommaren varit väldigt torr går det lite längre gräset över till en mjukt beige färg som gör sig väldigt bra på bild, särskilt ihop med mörkgröna träd eller buskar i bakgrunden, en favoritkombination hos mig!

Föl


Våren kanske är fölens högsäsong men många föl kommer även under sommaren.

En längtan som jag alltid haft är att få se bilder på mina tre hästar som föl men tyvärr har jag aldrig kunnat hitta några. Därför brukar jag alltid tipsa om att ta chansen och få ditt föl fotograferat när de är så där små och söta, de är bara föl en gång och sen är chansen förbi.

Jag skulle säga att bästa tiden att fotografera fölet är när den är mellan 2 och 7 veckor ungefär eller fram tills den börjar tappa fölpälsen.

Sommarkvällar


Vem älskar inte varma och stilla sommarkvällar?

Golden hour, timman innan solen går ner ger alltid helt underbara bilder med mjukt guldigt ljus, allra bäst gör det sig i motljus.

Tidiga Sommarmornar


Om man är morgonpigg så är en sommarmorgon en väldigt bra tid att fotografera på.

Om man har tur så går solen upp sakta genom dimma och det ger ju helt magiska bilder!

vid soluppgången och en stund efter är det väldigt mjukt och varmt ljus som vi fotografer älskar.

Stranden


På sommaren är de flesta stränder stängda för hästar men det finns några där djur är tillåtna så har du någon sådan strand i närheten utav dig så passa på medans vattnet och vinden är varm.

Det var allt för sommaravsnittet och jag hoppas du har samlat på dig lite inspiration till sommarbilder på din häst!