Minnessession – Ett minne för livet

Ända sen jag var liten har bilder alltid betytt mycket för mig. Jag är till exempel en av de personerna som bläddrar igenom tidningar och böcker och bara kollar på bilderna eller när jag är ute och går eller åker bil så ser jag fotografiska ögonblick överallt omkring mig.
Alla mina husdjur har blivit flitigt fotograferade precis som allt annat som jag tycker är vackert eller betyder nåt för mig. När min första häst kom in i mitt liv blev han den självklara modellen och oj vad många tusentals bilder jag har på honom från våra hittills 15 år tillsammans.
Att jag har tagit mycket bilder genom åren är nåt jag är väldigt glad för. Att kunna se tillbaka på vackra minnen är för mig ovärderligt.

Nåt som gör mig lite ledsen och som jag hör ganska ofta är “Jag önskar jag hade fina bilder på min förra häst” och det är precis därför som jag har ett alldeles eget fotoalternativ för dig med seniorhästar 25+ eller för dig som tvingats ta det tunga beslutet att låta din ögonsten få somna in.
När du bokar en Minnessession kommer jag under 2 timmar fånga er vänskap på bild samt din hästs karaktär i personliga porträtt i min typiska bildstil med naturlig omgivning, kontraster, dova färger och fokus på känslan i bilden.

Läs vidare om Minnessession på “Pris&Info – Fotosession” i menyn eller klicka här

Har du frågor eller vill boka session?
Kontakta mig på zandra@zahlo.se så svarar jag så fort jag kan.
/ Zandra

When someone you love becomes a memory, that memory becomes a treasure


Louise & Grandezza

Louise och Grandezza på Stråvalla strand i slutet av maj. Definitivt en plats på top 5 listan av favoritsessioner 2017!
Det var en alldeles ljummen sommarkväll med en helt fantastisk solnedgång och vackra modeller som gör den till en kväll att minnas.
Louise och Dezzan såg ut att njuta till fullo när de for fram i vattnet som en sommardröm och jag kan bara hålla tummarna för att jag får uppleva lika underbara fotosessioner på stranden även den här sommaren!


Nytt för 2018

So, I close my eyes to old ends
And open my heart to new beginnings.

För mig är det alltid en härlig känsla att få börja ett nytt år. Nya mål, ny energi och nytt fokus. Jag är övertygad om att det kommer bli ett spännande år med mycket nytt och två nyheter för 2018 kan jag berätta om redan nu:

Drömmen om att driva en egen  webbshop där jag kan sälja min egen fotokonst har alltid funnits och jag kan nu med glädje meddela att min art shop lanseras nu till våren. Har du nån favorit utav mina bilder som måste finnas med i shopen? Berätta gärna vad du tycker på mail eller i kommentarsfältet.

Den andra nyheten är att jag kommer blogga varje fredag med allt från bilder från fotosessioner, behind the scenes, månadens favoritbild, tips, frågor & svar, före & efter bilder m.m
Följ mig på Bloglovin´ så har du stenkoll på varje inlägg jag släpper!


Minnen från 2017

Vilket fantastiskt fotoår 2017 har varit! Så många vackra hästar, fantastiska fotoplatser, härliga människor och spännande äventyr året har bjudit på! 
När jag ser tillbaka på årets bilder känns det som att det gått mycket längre tid än ett år, ett utvecklande år på många sätt med både lärdomar och inspiration inför framtiden, men vad mycket fint jag fått uppleva!

När jag började på det här inlägget hade jag inga planer på att det skulle bli såhär många bilder, 79 stycken om jag räknat rätt inklusive en hel del ovisade bilder från bl.a. fotograferingarna med Öllöv i Portugal.
Alla fototillfällen kommer få ett alldeles eget inlägg nu under vintern även de favoriter som inte kom med i detta inlägget så håll utkik i bloggen framöver.

Tack 2017 för ett år värt att minnas!


Natalie & Tonight

För nästan precis ett år sedan fotograferade jag dessa två fina. Vilken fantastisk fin vinterdag vi fick på Stråvalla strand, jag kunde verkligen inte ha önskat mig nåt mer!
Kwpn valacken Tonight med sina nästan 180 cm dansade lätt och vackert omkring på stranden tillsammans med Natalie. Detta är en av de fotograferingar jag fortfarande ett år senare känner stor glädje för.


Hästmodell sökes!

Jag söker 3 st bildsköna hästar för fotografering av personligt projekt i närheten av Kungsbacka, Kungälv och Varberg. Fotograferingarna kommer ske under morgon och förmiddag på bland annat stranden.
I första hand önskas skimmlar, cremello/perlino eller svarta hästar. Gärna Frieser, PRE, Lusitano eller Arab.
Hästen bör också ha kort päls, allra helst oklippt.
Du får 3 bilder som tack för att du vill vara med och det går självklart att köpa till fler bilder om så önskas.

Stämmer din häst in på beskrivningen?
Maila en bild på din häst till zandra@zahlo.se så berättar jag mera

Med vänlig hälsning Zandra


Halloweendressyr på NHRK

Förra helgen spenderade jag på Halloweendressyren på Nordhallands Ridklubb. De hade under tre dagar klasser från LA upp till Grand Prix Special.
Jag var där alla dagar och fotograferade alla klasser utom lördagens sista klass.
Det går såklart jättebra att köpa bilder utav mig från tävlingen.

Vill du se bilder från tävlingen?
Maila mig på zandra@zahlo.se  och ange ryttarens namn så sätter jag ihop ett bildgalleri där du kan se bilderna på dig och din häst.

Vänligen respektera copyrighten. Bilderna får inte sparas ner eller på något sätt delas på andra sidor.


Rebecca & IceBreaker

En av sommarens absoluta höjdpunkter är utan tvekan photosessionerna med Horse Vision gänget i ramslöken på Kinnekulle.
Det känns nästan magiskt när hela skogen är täckt av vita blommor och det doftar helt underbart också.
Den här gången var det Rebecca och hennes Welsh Cob valack IceBreaker’s tur. Bubblan som han också kallas är bara fyra år men är redan en stjärna i frihetsdressyr och lika vacker som en Lena Furberg-häst!


Christofer & Hermes

Precis efter sommarregnet slutat falla fotograferade jag Christofer Dahlgren och hans Lusitanohingst Hermes vid Munkängarna i Hällekis.
Jag älskar stämningen precis när det slutar regna och det börjar klarna upp för att tillslut släppa fram några solstrålar. Naturen är så vacker och inte minst på denna plats på Kinnekulle.
Jag är så glad att jag äntligen fick fotografera vid dessa vackra lila blommorna, jag ser dem varje år men förutsättningarna har aldrig riktigt varit rätt innan.
Jag håller tummarna för att det blir fler fotosessioner där även nästa år.


Helen & Whitney

En sen eftermiddag alldeles i början av maj åkte jag ut till Fjärås för att fotografera denna vackra halvblodsdam vid namn Whitney.
Hennes matte Helen ville ha lite fina porträtt på Whitney och även några på dem tillsammans. 
Solen strålade och skapade vackra skuggor och körsbären blommade, vad mer kan man önska sig?
Tack Helen och Whitney för en fin eftermiddag med er.