Ridsport: Lidköping, 21-22 April 2018

Lördagen och söndagen den 21-22 april fanns jag på plats på Lidköpings ridklubb och fotograferade helgens svårklass dressyr.
Jag fotograferade sista klassen på lördagen som var en Grand Prix och på söndagen fotograferade jag alla klasserna. Det var första gången som jag fotograferade på Lidköpings ridklubb, verkligen en superfin tävlingsplats med många fina hästar som tävlade.
Det har varit stort intresse för bilderna också vilket såklart är jättekul och det är också anledningen till att jag kan fortsätta åka runt och fotografera tävlingar, så STORT TACK till alla er som väljer att köpa bilder utav mig!

Vill du också köpa bilder från tävlingen?
Maila mig på zandra@zahlo.se så skickar jag ett bildgalleri där du kan se bilderna.


Ridsport: Hermanstorp, 14 April 2018

Lördagen den 14 april fanns jag på plats på Hermanstorp Rid- & Körklubb för att fotografera årets första utomhus tävling för min del.
Jättehärligt väder och en vacker tävlingsplats med fina hästar, mer kan man inte önska sig!
Jag fotograferade alla tre klasser som gick utomhus samt sista klassen som gick inomhus.

Vill du köpa bilder från tävlingen?
Maila mig på zandra@zahlo.se så skickar jag ett bildgalleri där du kan se bilderna.

Vänligen respektera lagen om upphovsrätt. Bilderna får inte sparas ner eller på något sätt delas på andra sidor.


En vinter att minnas

Man kan säga mycket om den här vintern men snömässigt har det vart den bästa vintern på flera år. Jag är verkligen glad för alla underbara fotosessioner i snö, frost och dimma. Det är lite extra kul att få avsluta säsongen i Bankeryd med att fotografera i mer än 50 cm snö som ni ser på fotot ovan. Lusitanon Gandalf som lekte loss i mer än en halvmeter snö var verkligen en underbar syn.
Med det sagt är jag nu 100% redo för våren!
Jag längtar efter blommor och grönska, värme och vårkänslor men det är på gång nu, det känns i luften och jag kan bara säga – Äntligen!


Michelle & Brynoer Brenin

Jag kom i kontakt med Michelle och hennes Welsh Cob hingst Nino när jag sökte hästmodell till ett fotoprojekt. Det var egentligen tänkt att vi skulle ta bilder till projektet den här dagen men eftersom de bilderna krävde att det var molnigt och vi fick strålande sol så blev det snabbt att vi fick tänka om.
Strand + sol + frost, en sån fin chans kan man ju bara inte missa, så vi åkte till stranden ändå men tog uppsuttna bilder istället. Jag vet att jag säger det ofta men den här sessionen var verkligen helt fantastisk!

Om jag måste välja så är nog min favoritplats att fotografera på vid havet, dels för att det alltid blir häftiga bilder men också för att jag älskar havet, jag har alltid bott nära havet så att bara få befinna mig i den miljön ger mig ny energi och inspiration.
Sen har vi ju det alltid väldigt trevlig under fotosessionerna, att galoppera på stranden/vattnet är en härlig upplevelse för både häst och ryttare och även en dröm för många som inte har möjlighet att rida på stranden i vanliga fall. Stranden är också en plats som fungerar precis lika bra att fotografera på under alla årstider, havet och solnedgångar finns kvar även på vintern som tur är!


Före & Efter del 1

Jag tänkte att det kunde vara kul att visa lite före och efter bilder för er, själv älskar jag ju att se andras före/efter bilder.
Jag skulle nog vilja beskriva min bildstil som färgstark åt det mörka hållet och jag hoppas mina bilder ger en känsla av vänskap mellan häst och människa, jag vill att det skall kännas som att man nästan får en liten inblick i deras värld.

Det syns säkert på mina bilder att jag älskar att få med naturens skönhet, allt från vackra stränder och hav till trolska skogar och blommiga ängar. Själv hämtar jag min inspiration och ny energi från naturen och det vill jag också förmedla genom mina bilder. Tänk vad mycket fina platser och detaljer det finns i naturen som man dagligen går miste om för att vi sällan stannar upp och tar in allt omkring oss. Så är det i alla fall för mig och jag önskar att jag lite oftare kunde stanna upp och bara insupa allt vackert. Jag tänker att kanske kan jag med mina bilder inspirera till fler härliga skogspromenader, se fler magiska solnedgångar från stranden eller bara njuta av stunden i din hästs sällskap. Kanske kan jag inspirera både er och mig själv?

När jag fotograferar försöker jag alltid ta en så genuin och färdig bild som möjligt dels för att jag tycker om att bilderna är så naturliga som det går men också för att jag är lite för lat för att retuschera bilderna allt för mycket. Mitt mål är att bilden skall vara så färdig när den kommer ur kameran att jag bara kan lägga på mitt filter med min bildstil för att få ett färdigt resultat.

Nu i veckan visade jag lite före/efter bilder på instagram och en tjej kommenterade på bildparet precis här under att hon tyckte att jag tar lika bra bilder innan redigering som de blir efter och den komplimangen gjorde mig verkligen så himla glad för det är precis det jag är ute efter med mina bilder.
Stort Tack!


Månadens favorit – Februari 2018

Den här månadens bild var faktiskt inte kärlek vid första ögonkastet för mig. Jag hade egentligen tänkt mig en bild med lite mer skärpedjup så bilden blivit lite mjukare och mindre rörig men platsen var lite för liten för att få den där härligt blurriga bakgrunden så jag fick helt enkelt göra det bästa av situationen.

Först räknade jag bort bilden som en av dem som kunde blivit bra men efter en andra titt så såg jag något speciellt i den, en känsla av ett kapitel ur en saga. För mig känns den som “Enhörningen möter vargen” och jag tror faktiskt att den får behålla det namnet, eller vad tycker du?


Michelle & Jesprilé

När jag får frågan att fotografera en minnessession är det alltid lite sorgligt men också väldigt fint att jag får förtroendet att föreviga de kanske sista bilderna på personens ögonsten och fånga deras vänskap på bild.

I augusti förra året åkte jag ut för att fotografera Michelle och hennes halvblodsvalack Jeppe som tyvärr blivit utdömd. Trots att jag aldrig träffat dem innan så såg man hur mycket de tyckte om varandra och deras vänskap lyser verkligen igenom på bilderna. 
Vi fick en vacker sensommarkväll med massor av bilder och en session jag kommer minnas länge. Tack så mycket!


Rebecca & Ventoinha

Efter en lång vinter längtar jag nu supermycket till våren och inte minst efter att ha gått igenom de här bilderna från Portugal förra året. Vilken fantastisk avslutning på en underbar dag vi fick, Rebecca på sin vackra Lusitano hingst Vento vid lagunen i Foz do arelho.
Jag längtar definitivt tillbaka, förhoppningsvis blir det i alla fall en vända till Portugal även iår och då önskar jag mig självklart färgstarka solnedgångar, stränder och vackra Lusitanohästar!


Black Patch

Det är precis lite över två år sedan den här underbara sessionen med Patch. Vilken fantastisk vinterdag!
Hela landskapet verkligen förändras så fort det kommer lite snö och frost, det är som att kliva in i en helt ny och ljus värld. För oss som bor strax söder om Göteborg kan man inte direkt förvänta sig kalla och snöiga vintrar men än är det bara i början av februari så jag håller definitivt hoppet uppe!
Vid fototillfället var Black Patch 22 år och han är en irländsk import som sen flera år levt ett härligt pensionärsliv.


Månadens favorit – Januari 2018

Årets första “Månadens favorit” är det här fotot på Norah och hennes Lusitano Jaquetão vid havet. Jag älskar de dova färgerna från den molniga vinterdagen och känslan i fotot, att man ser Norahs kärlek till Jaquetão och att han tycker om henne lika mycket tillbaka. 
Att fånga vänskapen mellan häst och människa på bild är verkligen nåt jag tycker om extra mycket.